Velkommen!

Målet med bloggen er å dele min entusiasme for grilling! Stort sett vil dette bety grilling med relativt lav varme over lengre tid, enn det en vanligvis gjør i Norge. Dette kalles gjerne barbecue (BBQ). Men hva er barbecue? I Beyond the Flame – episode 1 sier det så enkelt: – Barbecue is cooking meat over fire.

I innlegg vil jeg prøve å belyse ulike aspekter ved grilling/barbecue med lav temperatur over relativt lang tid, men også noe ordinær grilling, over høy temperatur og relativt kort tid, som de fleste kjenner til.

Jeg kaller mitt alter ego for Pit Apprentice, da det stadig er noe nytt å lære, enten gjennom egen erfaring eller fra andres kunnskapsdeling. Man blir sjelden utlært i noe, derfor ser jeg på meg selv som en lærling innen denne smakfulle aktiviteten.

Selv om jeg finner inspirasjon fra mange kilder, forsøker jeg alltid å følge godt testede metoder fremfor å la meg rive med av “det siste nye”! Amazing Ribs, startet av Meathead Goldwyn, er en godt referansested for å finne ut hva som egentlig skjer når du følger den og den metoden, enten det er fakta- eller mytebasert!

Om barbecue/grilling er interessant for deg, så velkommen til å lese mer. Relevante kommentarer og konstruktive innspill mottas med takk!

–  André og Pit Apprentice

Lærling