Pulled pork

Pulled pork er fantastisk godt og det er lett å lage! Overraskende lett! Men krever tålmodighet!

Du trenger:

1: En svinenakke med eller uten ben.

2: Salt, type grov eller mellomgrov.

3: Rub. Gjerne Memphis Dust (se egen oppskrift).

Fremgangsmåte:

Et døgn eller to før du skal lage den salter du nakken og setter den udekket inn i kjøleskapet, helst på en rist slik at minst mulig av nakken ligger i væske. Denne metoden kalles tørrsalting (dry brining) og kan sammenlignes med marinering eller wet brining.

Salting og smakstilsetning. Når tiden er kommet kan kjøttet skylles hvis det fremdeles er grovsalt som ikke har løst seg opp og trukket inn. Hvis det ikke er nødvendig å skylle med vann er det likevel smart å ta vann på kjøttet rett før rub-en drysses på for å få bedre heft. Alternativt kan du smøre hele kjøttet med majones eller sennep. Dette setter ikke smak. Jeg foretrekker vann da vann er det beste stoffer til å løse opp faste stoffer, også rub av urter og lignende. Den fettholdige majonesen har ikke like god løseegenskap.

Varmebehandling. Sett grillen/smokeren din opp til low & slow og indirekte varme. Prøv å sikte inn mot 110-135 grader. Om temperaturen fluktuerer litt opp og ned, så er ikke det så farlig. Øvelse gjør mester! Et stalltips er å justere kun én ventil om gangen. Du bremser vel ikke med begge beina eller gir gass med den ene foten og bremser med den andre samtidig?

Når jeg bruker kamadoen til low’n slow, har jeg begynt å varme opp kun et par kullbiter med en grillstarter/chimney og deretter legge den glødende kullet oppå det som ligger i fireboxen. I tillegg legger jeg gjerne en knyttenevestor bit av eikeved rett ved det glødende kullet før å utnytte det økte røyksmakopptaket kaldt og fuktig kjøtt har.

Legg kjøttet på grillen og sett inn en steketermometerprobe i den tykkeste delen av stykket og en annen probe ved siden av kjøttet, i ca 3-5 cm avstand slik at det kalde kjøttet ikke påvirker målingene ved at proben er for nær og dermed viser lavere temperatur enn det som er i grillen. La kjøttet kose seg til det når en kjernetemperatur på 96 grader – da kan man lett rive kjøttet fra hverandre.

Serveres i brioche brød med cole slaw eller som del av taco eller carnitas. Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s