Grillet ananas!

Dette er et fantastisk godt tilbehør til grillmaten eller som del av desserten!

Kjøp en stor ananas, men spør gjerne de i butikken om de er gode. Noen er smakløse og noen er bare søte og lite syrlige. De som både er søte og samtidig litt syrlige er best og smaker friskest.

Fyr opp grillen og la temperaturen komme opp til ca 200 grader. Det er en fordel at det er lokk til grillen, da vil dette fungere best. Om du ikke har lokk, forsøk å lage dette likevel. Dessuten bør en bruke en deflektor som gjør at du kan dele inn grillen i en direkte og indirekte sone, evt kun indirekte.

Fremgangsmåte: Hold i kronbladene til frukten og legg den horisontalt på skjærebrettet. Skjær av bunnen slik at den kan stå stødigere når den skal på grillen. Skjær deretter av skallet fra toppen mot bunnen. Gjenta dette rundt hele ananasen og sørg for at det ser pent ut (du vil ha bort det meste/alt av de brune, men ikke skjær bort for mye av ananaskjøttet.

Legg hele ananasen i en bakke eller en skål og strø godt med brunt sukker over den. Du vil se at sukkeret begynner å løse seg litt opp nesten umiddelbart. Dette er fordi ananasen er våt av saften fra frukten. Sprinkle gjerne kanel på også. Dette gjør den grillede ananasen enda mer eksotisk å spise – garantert. Noen drysser gjerne litt chilipulver på, men dette har jeg ikke testet enda. Prøv deg frem med det du ønsker om du er av den vågale typen eller ta det litt etterhvert når du har smakt det en gang eller tre. For du vil garantert lage dette igjen!

Sett deretter ananasen på grillen på en varmesikker skål eller i en bakke av noe slag. Om du har en saus som har rent av ananasen etter at du tok sukkeret på, kan du tømme denne rundt kantene på ananasen eller oppi skålen/bakken sammen med ananasen.

Sett dette på grillen og lukk lokket. Sjekk hvert 5. minutt. Når du synes den nærmer seg ferdig kan du sjekke hvert minutt. Bildet som ligger i innlegget er slik den så ut når jeg tok den av. Syntes det var akkurat nok.

Lykke til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s