Heite & feite kyllingvinger

Sprøtt skinn, salt, fett og saftig kyllingkjøtt – kjenner du smaken allerede? Det gjør jeg!

Første bud er å kjøpe store og gode kyllingvinger. Rå selvfølgelig! Vi styrer unne de triste vi finner i varmdisken som har ligget altfor lenge i varmen og blitt slappe!

Under ser du kun tre av dem, men omtrent alle her var opp mot 9 x 4 cm, og jeg laget 24 stykker. De er fra en to-kilos pose fra Solvinge, kjøpt på Rema. Har sett mye store vinger i posene til Solvinge i siste halve året.

Skikkelig fin størrelse på disse! Blir våt i øyet av sånt noe!

Ingredienser:

Gode kyllingvinger, Heinz ketchup, Mango BBQ Sauce og Pot Smokin’ Scorpion Hot Sauce (et par nydelige norskproduserte sauser fra Wildfire Foods). Vil du heller bruke andre sauser du liker, så bruk det du har. Og salt – jeg bruker som regel Maldon flaksalt på kyllingvinger, men bruk gjerne vanlig bordsalt hvis du bare har det – salt er stort sett bare salt, altså NaCl, og spor av andre stoffer!

Min enkle, men gode miks av Heinz ketchup, Mango BBQ Sauce og Pot Smokin’ Scorpion Hot Sauce, to nydelige og ikke minst norskproduserte sauser fra Wildfire Foods

Fremgangsmåte:

  1. Legg alle kyllingvingene på en langpanne og lag en miks av noen gode sauser du har i kjøleskapet, eller lag eller kjøp noen sauser du vet er gode, se gjerne ingredienslisten over.
  2. Sett opp grillen din til å grille på indirekte varme. På kamadogriller, bruker du deflektorer og kan bruke hele grillflaten. På kettle kulegriller legger du kullet/brikettene på den ene siden og vingene på den andre siden mot midten. På gassgriller fyrer du opp enten den ene gassblusset på siden og vingen på motsatt side, evt hvis du har mange bluss, fyr opp på hver side og legg vingene i mellom.
  3. Vingene skal varmebehandles på rundt 190 – 200 grader, så når termometeret nærmer seg kan du gjøre deg klar til legge dem på.
To etasjer med kyllingvinger. Legg merke til temperaturproben på høyre side i bildet. Tuppen skal være noen cm fra både kjøtt og annet (Det ser faktisk ut som om den er omtrent borti, men er usikker på om det var tilfelle 😉 )

4. Jeg bruker kun en temperaturmåler når jeg lager vinger på grillen, og den er for å måle varmen inni grillen. Det er fort gjort å treffe bein inni en vinge eller å måle feil sted i vingen da den er så liten. Det er ikke sikkert sensoren i proben er akkurat der du tror den er… Så da bruker jeg heller tid og ser dem an. Og smaker et par, når jeg mener de nærmer seg ferdig.

5. Når det nærmer seg 5-10 minutter igjen, smør på sausen du vil ha på og lukk lokket slik at sausen får tid til å bli varm og gå gjennom litt maillardisering.

6. Når de er ferdig er det bare å servere for forrett eller som snacks – du vil nyte disse! Om du lite dem eller hvis du lager kyllingvinger på en annen måte som du liker bedre, så gi meg gjerne en tilbakemelding.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s